Menu

moc.xamratsbew@eciffo

Уеб дизайн на сайт

HomeБлогУеб дизайн на сайт
HomeБлогУеб дизайн на сайт
Уеб дизайн на сайт

Уеб дизайн на сайт

публикувано в Блог от Атанас Писков

Нека си зададем въпроса, кое е първото впечатление, което ни прави при посещение на един уеб сайт? Правилно сте се досетили – това е дизайна му!
  Вашият сайт е така да се каже визитната Ви картичка в интернет пространството, следователно дизайнa на сайта Ви е Вашето бизнес послание в мрежата. Това е проекцията Ви, с която потребителите се сблъскват най-напред, затова един модерен уеб дизайн е много важен за първото впечатление.

Дизайнът е същественото, което ще накара един потребител да се задържи по-дълго време на сайта Ви, или да го напусне веднага щом той се зареди.

Именно това е причината да го харесваме, или да го отхвърлим, още при първия ни досег с него. Уеб дизайнери и програмисти са изградили един вид своеобразна наука за изработка на дизайн на сайт. Няма значение дали, дизайна на един сайт е изграден с готов темплейт или е изготвен по индивидуален проект, (индивидуален дизайн), той трябва да отговаря на няколко основни правила:

  • Дали Вашия сайт отговаря визуално на Вашите бизнес интереси и цели, като цяло?
  • Предоставя ли Ви онзи имидж, който искате да имате? Настоящият Ви уеб сайт удовлетворява ли това условие?
  • Много е важно, към какви действия на Вашите потребители насочва настоящия Ви уеб сайт с дизайна който имате? Емоциите, които той предизвиква. Тук трябва да има малко психология съобразена с вида дейност.
  • Лесен ли е сайта Ви за използване и удобна ли е навигацията му, когато е съобразена с дизайна?
  • Първото впечатление, което прави началната страница и всички вътрешни страници. Необходимостта от универсален вариант за дизайн на сайт е той да предлага това, от което потребителя се нуждае най-много в дадения момент, и то по тъкав начин, че последният да не бъде разочарован. Също така се обръща внимание и на изкачащи банери и прозорци, които силно дразнят потребителите, и могат да станат причина за бързото напускане на сайта.

Както навсякъде, така и при уеб дизайна има дадени модни тенденции, които могат да се променят за определен период от време, така че това има голямо значение и тук. Спазвайки тези основни правила, Вие ще можете успешно да обновите облика на бизнеса си, и да си създадете една много добра интернет репутация.

Уеб дизайн Блог


Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
01 02, 17

 

 

Влезте, за да коментирате
Разглеждайки този сайт, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“.