Menu

(+359) 899 560 503

moc.xamratsbew@eciffo

Правилен подбор на ключови думи в SEO оптимизацията

HomeБлогПравилен подбор на ключови думи в SEO оптимизацията
HomeБлогПравилен подбор на ключови думи в SEO оптимизацията
Правилен подбор на ключови думи в SEO оптимизацията

Правилен подбор на ключови думи в SEO оптимизацията

публикувано в Блог от Атанас Писков

Според правилата на SEО оптимизацията, оптимизаторите на сайтове се стремят да намерят релевантни ключови думи, за да подобрят пейдж ранга на оптимизирания сайт. Вероятната възможност за едно желано класиране само с една единствена дума не е много голяма. И все пак, ако някой успее да се изкачи в резултатите, благодарение на няколко единични думи, това най-вероятно няма да е вследствие от SEO тактика за оптимизиране на страници, и тя нама да е в състояние да предизвика голям трафик.

Много от изследователите, които използват търсения за единични ключови думи, подлагат избора си на голямо пресяване. Това не винаги е много добра практика по отношение на SEO оптимизацията. Освен това, практиката показва, че голямо и внимателно отсяване, може да се направи и по отношение на фразите. И логично, това е вследствие на силния опит на изследователите на ключови думи. Те се опитват да намерят специфични ключови думи, които най-точно да описват определена ниша от индустрията. Повечето интернет потребители кликват директно на първия резултат без дори да поглеждат източника на информацията.


"В спора се ражда истината"
Някои специалисти, които се занимават с тази дейност спорят, заради факта, че дори да има малко разговори, то те ще бъдат важни.
Това е наистина много важно за успешната SEO стратегия при оптимизацията. Вероятно това е истина, но всеки собственик на сайт трябва да се запита на каква цена идват тези разговори. Изследването на ключовите думи трябва да се сведе до възвръщането на инвестициите. В случай, че стратегията за оптимизацията на един сайт се основава на използването на ключови думи, само заради възможностите им да постигнат висок ранг, то това вероятно ще има неприятни резултати. Похарчените пари няма да се доближат да резултатите на възвръщаемостта.

Broad Phrases насочване
Насочването на фрази, като част от стратегията за оптимизация, може да се окаже по-трудна работа, отколкото си представяте. Фразите от две или три думи все пак могат да бъдат недостатъчно ясни. Те могат да послужат на интернет потребителите, които са наясно точно какво търсят.

Изследване за ключови думи
Изследването на ключови думи, които да послужат за целите на SEO оптимизацията, трябва да се прави с ясна цел. Компаниите, които провеждат проучване и завземат думи, които не са им потребни, могат да бъдат санкционирани. В такива ситуации всеки специалист, който се занимава активно със SEO оптимизация, може да ви посъветва да използвате търсачката на Google. В случай, че по тази ключова дума се появяват компании, които имат релевантна на вашата дейност, то тя може да се използва. В ситуация, в която няма съвпадение, трябва да се отбележи, че това е ключова дума, която трябва да се оттегли от стратегията за SEO оптимизация. Изследването на ключовите думи за подобряване на процесите на оптимизацията е дълъг и доста труден процес. 

Задачата се затруднява допълнително, когато става дума за начинаещи изследователи. Ключовите думи са поле, което изисква наистина много опит и добро познаване на потребителското поведение.От друга страна, специалистите, които работят ежедневно с Google, знаят какви са оптималните условия, на които трябва да отговарят ключовите думи. Това е процес на работа, чиито конкретни действия изискват месеци, ако не и години за усъвършенстване.

Блог SEO оптимизация


Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
01 02, 17

 

 

Влезте, за да коментирате
Разглеждайки този сайт, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“.