Menu

(+359) 899 560 503

moc.xamratsbew@eciffo

Блог

HomeБлог
HomeБлог
Уеб дизайн на сайт

Уеб дизайн на сайт

публикувано в Блог от Атанас Писков

Нека си зададем въпроса, кое е първото впечатление, което ни прави при посещение на един уеб сайт? Правилно сте се досетили – това е дизайна му!
  Вашият сайт е така да се каже визитната Ви картичка в интернет пространството, следователно дизайнa на сайта Ви е Вашето бизнес послание в мрежата. Това е проекцията Ви, с която потребителите се сблъскват най-напред, затова един модерен уеб дизайн е много важен за първото впечатление.

Дизайнът е същественото, което ще накара един потребител да се задържи по-дълго време на сайта Ви, или да го напусне веднага щом той се зареди.

Именно това е причината да го харесваме, или да го отхвърлим, още при първия ни досег с него. Уеб дизайнери и програмисти са изградили един вид своеобразна наука за изработка на дизайн на сайт. Няма значение дали, дизайна на един сайт е изграден с готов темплейт или е изготвен по индивидуален проект, (индивидуален дизайн), той трябва да отговаря на няколко основни правила:

  • Дали Вашия сайт отговаря визуално на Вашите бизнес интереси и цели, като цяло?
  • Предоставя ли Ви онзи имидж, който искате да имате? Настоящият Ви уеб сайт удовлетворява ли това условие?
  • Много е важно, към какви действия на Вашите потребители насочва настоящия Ви уеб сайт с дизайна който имате? Емоциите, които той предизвиква. Тук трябва да има малко психология съобразена с вида дейност.
  • Лесен ли е сайта Ви за използване и удобна ли е навигацията му, когато е съобразена с дизайна?
  • Първото впечатление, което прави началната страница и всички вътрешни страници. Необходимостта от универсален вариант за дизайн на сайт е той да предлага това, от което потребителя се нуждае най-много в дадения момент, и то по тъкав начин, че последният да не бъде разочарован. Също така се обръща внимание и на изкачащи банери и прозорци, които силно дразнят потребителите, и могат да станат причина за бързото напускане на сайта.

Както навсякъде, така и при уеб дизайна има дадени модни тенденции, които могат да се променят за определен период от време, така че това има голямо значение и тук. Спазвайки тези основни правила, Вие ще можете успешно да обновите облика на бизнеса си, и да си създадете една много добра интернет репутация.

Уеб дизайн Блог


Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
01 02, 17

 

 

Влезте, за да коментирате